Personal Trainer i.o. Lisa Duba

Mijn naam is Lisa, ik ben 20 jaar oud en vanaf december 2018 personal trainer in opleiding bij Personal Training Be You. Ik ben een tweedejaars student voeding en diëtetiek, Zumba-instructrice en fanatiek fitnesser.

Het mooie aan mijn werk vind ik het helpen van anderen, om zo iemands leven te veranderen. Ik heb mijn eigen leven op zijn kop gezet om mijn dromen waar te maken én dat kan u ook!

Ik ben er om u te helpen met het bereiken van uw doel(en), het beste uit uzelf te halen.

Ieder mens is uniek en daarom krijgt u van mij begeleiding op maat, alles wat ú nodig heeft.

Specialiteiten

  • Bodybuilding 

  • Weightloss trainingen

  • Weightgain trainingen

Van ondergewicht, naar overgewicht tot aan bodybuilding

Ik zag modellen als Victoria's Secret Angels en ik wilde net zo'n lichaam als zij hadden. Ik hongerde mezelf uit om zo af te vallen. Ik dacht als, als ik dun zou zijn, ik gelukkig zou zijn. Ik zette steeds een doel, maar iedere keer als ik dat bereikt had, was ik nog niet tevreden. Zo ook toen ik 46 kg woog, was ik nog niet blij met hoe ik eruit zag. Ik zag een dun, ongelukkig meisje in de spiegel, niet het figuur waarvan ik droomde... Gelukkig kwam ik met hulp en steun van familie en vrienden er weer bovenop. Dit ging voor een tijdje goed, maar na verloop van tijd kreeg ik eetbuien. Eten was de oplossing voor alles: stress, verdriet, blijdschap... Chocoladerepen, zakken chips en heel veel koekjes. Natuurlijk was ik aangekomen, maar ik had zelf niet door hoe ernstig het was.

Op mijn eerste schooldag op mijn nieuwe opleiding stapte ik op de weegschaal: 84 kg, ik was in shock. Dit was voor mij het omslagpunt. Ik had me niet gerealiseerd dat het zo uit de hand was gelopen... Ik was zo teleurgesteld in mezelf, maar vastberaden om er verandering in te brengen. Ik nam een abonnement bij de sportschool en begon met groepslessen. Maar als snel pakte ik ook krachttraining op en daar vond ik mijn passie.

Afvallen was zeker geen makkie: geen motivatie, geen zin, trek in lekkere dingen... Het hoort er allemaal bij, maar als je resultaat ziet, dan wil je meer!

Door middel van gezond eten en krachttraining viel ik in een jaar tijd 30 kg af!

Maar hier houd het verhaal niet op, ik wilde meer. Ik besloot dat ik een bodybuilding wedstrijd wilde doen in de bikini fitness klasse, dit is de lichtste en meest vrouwelijke klasse.

Ik moest en zou..!

Ik zag op social media steeds meer bikini fitness atleten en ik vond het prachtig. Ik dacht nooit dat ik dat zou kunnen, dat was toch veel te hoog gegrepen voor mij? Maar het bleef in mijn hoofd rondspoken. Ik hakte de knoop door en stuurde een coach om me te begeleiden. Ik vond het doodeng, maar we besloten samen deze uitdaging aan te gaan.

Omdat ik zoveel was afgevallen, begon ik eerst met ¨bulken¨. Een fase waarin je focust op spieropbouw, waarbij je dus veel moet eten en zwaar trainen. Gevolgd door een fase van ¨cutten¨, oftewel droog trainen.

De weg naar de wedstrijd toe was zwaar, ik moet een hoop doen en laten om de juiste fysiek te krijgen. In 12 weken tijd ging ik van een "gewone" fitgirl, naar bikini fitness model. Hiervoor trainde ik 6 dagen in de week, woog ik al mijn eten af en zorgde ik dat ik voldoende sliep. Alles stond in het teken van dé wedstrijd, waardoor mijn sociale leven op pauze stond. Daarnaast ervaarde ik veel onbegrip, het is natuurlijk erg extreem! Maar ik wilde het, ik wilde met mijn beste shape op het podium staan. Ik deed het voor mij, om mezelf te bewijzen dat ik het kon; om mezelf te verslaan.


Time to shine...

Na maanden hard werken, was het zo ver: mijn eerste wedstrijd, de Isala cup, Ik was ontzettend zenuwachtig, zou ik wel goed genoeg zijn? De dag zelf voelde ik me een prinses: mijn haar en make-up werd gedaan, een complete transformatie. Toen ik in de spiegel keek herkende ik mezelf niet ¨Ben ik dat?¨. De eerste keer op het podium was doodeng, maar toen ik er eenmaal stond was ik zo blij en trots! Ik was zo aan het genieten, de dag vloog voorbij. Toen kwam de prijsuitreiking, wat ik natuurlijk spannend vond. Geen 5e, 4e, 3e of 2e plaats.. Ik stond daar nog in mijn eentje, dat betekende dat ik gewonnen had: ¨De eerste prijs, nummer 22, Lisa Duba¨. Ik kon het niet geloven, ik had de eerste prijs! Daardoor mocht ik nogmaals het podium op de ¨overall¨ titel, dat betekent dat je de beste bent. Ik stond daar met twee andere prachtige dames, zenuwen gierde door mijn lijf.. ¨En de overall titel gaat naar.... Nummer 22, Lisa Duba!¨

Ik was zo verbaasd, ik kon mijn oren niet geloven, ik had gewonnen! Tranen van blijdschap, ik zat op een roze wolk!

Ik koos ervoor om drie weken later deel te nemen aan een wedstrijd op een hoger niveau, de Open Rotterdamse Kampioenschappen. Deze weken waren toch wel heel spannend, zou ik wel goed genoeg zijn? Maar toen ik daar weer op het podium stond, viel alles op zijn plaats, ik genoot volop van deze dag. Ook tijdens deze wedstrijd viel ik weer in de prijzen: een mooie 3e en 5e plaats! Hiermee heb ik mij gekwalificeerd om deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen!

Ik kan eindelijk zeggen dat ik trots ben op mijn lichaam en goed in mijn vel zit. Ik had nooit durven dromen dat ik er zó uit kon zien, maar voor mij is nu wel duidelijk: "Je kunt alles bereiken wat je maar wilt!''.

Waar een wil is, is een weg.


U bent op zoek naar een trainer én wellicht bent u opzoek naar een unieke trainer. 
Die heeft u gevonden!

Ik als personal trainer heb (fitness)bagage in elke vorm. 
Van overgewicht tot ondergewicht en van beginnende fitnesser tot succesvol IFBB B-atleet!

Welk door u, persoonlijk gestelde doelstelling dan ook, ik ondersteun en coach u met als eindpunt: het behalen van de doelstelling. Dit doe ik, door mijn eigen (fitness)ervaringen en de kennis met u te delen, maar natuurlijk ook door middel van de opleidingen die ik heb behaald.

Mijn passie is om mensen te trainen en te coachen, met als fantastisch eindpunt: ook u te verbazen met positieve resultaten. Wellicht zijn dat resultaten waar u niet eens van durft te dromen!

Heeft u, of ervaart u struikelblokken met betrekking tot het behalen van uw persoonlijk gestelde doelstelling(en)? Samen duwen we de struikelblokken aan de kant!


Meld u aan, start met trainen
Samen kunnen we aan een gezonde, fitte lifestyle werken!