Personal Trainer Jonathan Shamir

Al sinds ik mij kan herinneren heb ik actief bewogen en gesport. Ik ben begonnen met m'n sportcarrière in de gymnastiek. Ik was toen circa 6 jaar oud en heb daar enkele jaren mogen trainen en spelen. Wat een geweldige bewegingsbasis voor mij heeft gegeven. Tot op de dag van vandaag pluk ik de vruchten ervan. Ik had heel veel energie en zo heb ik de switch gemaakt naar de sport: Judo. Van dit avontuur had ik wederom veel geleerd over grondvechten, zoals: balans,  stabiliteit en wijsheid. Hoe en wat kun je doen om van je tegenstander te winnen?

Maar de trend was toentertijd voetbal en ik vervolgde mijn sportloopbaan op de groene velden met de witte lijnen. Ik stond rechtsvoor of gewoon centrum spits. Deze twee posities waren voor mij geweldig. Heerlijk sprinten! Ik was als voetballer snel en mobiel en gelukkig niet te lang om de grote verdedigers te dollen.

Begin van mij jaren twintig, nadat ik stopte met voetbal koos ik voor fitness. Het was een mooi alternatief om te 'pauzeren' van reguliere sporten. Hier leerde ik trainen en vooral functioneler te trainen. In deze periode heb ik een lange tijd de sporten breakdance en capoeira beoefend. Wat een geweldige vecht/danssport is. Het is een cultuur met muziek, zang en dus ook dans. Een hele mooie vorm van bewegen.

Op m'n 23e leerde ik Krav Maga kennen. Het is een verdedigingssysteem uit Israel. Dit is ontstaan vanuit de Israelische geheime diensten. Die hadden en hebben 't nodig en ik leerde de civiele versie van Krav Maga. Er is ook een versie voor de beveiliger en de soldaat. Ik kan er met veel passie over praten. Na Krav Maga heb ik mij geconcentreerd op personal training als focus op revalidatie, stabilisatie en functionele trainingen.

Specialiteiten

Sportspecifieke training

High intensity Interval Training

Circuit training

Medisch- en revalidatie training

Functionele training

Personal Trainer

Als personal trainer ben ik serieus in wat ik doe en ben ik geïnteresseerd in jou en jouw verhaal. Jouw verhaal vertelt mij dan ook wie je bent, waar je nu staat en waar je het liefst naar toe wilt gaan. Hoe je er aan de binnenkant uitziet en hoe je aan de buitenkant beweegt. Ik train je van binnen naar buiten. De kleine spieren die je recht en stabiel houden, balanstrainingen zijn ook zeker onderdeel van de trainingen. Deze oefeningen doe ik dan ook graag, zodat we de over- en ondercompensaties in het lichaam kunnen 'rechttrekken', zodat jouw lichaam meer uitgelijnd wordt en de eventuele pijntjes welke in de loop der jaren zijn opgebouwd kunnen verdwijnen. Zogezegd, bouwen we een fundering op, waardoor er gebouwd kan worden naar groei in welk aspect dan ook.

Voel je vrij om aan te kloppen met medische uitdagingen, zodat ik een op maat gemaakt plan kan maken, zodat je met minder pijn én uiteindelijk pijnvrij kunt bewegen of sporten.

Holistisch

Naast voeding en training is de mentale gezondheid van elk individu een belangrijk aspect. Een aspect wat vaak wordt vergeten maar eigenlijk niet vergeten mag worden. Ik vind het balans in het leven dan ook belangrijk, niet alleen voor mijzelf maar vooral voor de sporters die ik begeleid. Zo werk in intensief met ademgerelateerde oefeningen en informeer je over triggerpointing. Tijdens trainingen oefenen we indien nodig met oefeningen om actief rust op te wekken om zo terug in balans te komen. Elkaar leren kennen staat voorop en elkaar de ruimte geven om het hart te luchten over leuke-, frustrerende-, of boze momenten. Ik bied een luisterend oor en zo nu en dan wat feedback welke wellicht kunnen leiden tot nieuwe inzichten.

Allround trainingen
Natuurlijk ben ik een allround trainer, want naast de medisch- en holistische trainingen die ik verzorg richt ik ook mijn pijlers op trainingen vol met: conditie, spierkracht en (spier)uithoudingsvermogen. Denk hierbij aan: interval-, HIIT en circuittrainingen en deze kan ik combineren met sportspecifieke bewegingen of krachtoefeningen. Deze trainingen baseer ik op Krav Maga (israelisch zelfverdedigingssysteem). Al met al bedien ik elke hulpvraag en heb ik jaren lange ervaring in de sport als personal trainer.

Laten we samen starten!

Er zijn misschien 100 redenen om niet te starten met sporten maar er zijn 101 redenen om wel te starten met sporten! Ik nodig je uit om dit met mij te doen., om samen te werken aan jouw doelstellingen. Door dit met mij te doen werk je met:

  • Ervaren- en deskundige personal trainer;
  • Holistische personal trainer;
  • Empathische trainer.

Ik heb zin om samen aan de slag te gaan, tot snel!

Jonathan Shamir