Personal Trainer Robin

Waar andere stoppen, gaan wij door.
Waar een ander genoegen neemt met het minimale of zich verschuilt achter het feit dat 'het leven oneerlijk is', weten jij en ik wel beter. Het leven is te kort om genoegen te nemen met een mentale- en/of fysieke gezondheid waar je niet tevreden of soms niet blij mee bent. Of we het dan hebben over die laatste paar kilo's, de missende energie/puf om de dag door te komen, het verbreken van plateau's of over een verstoord zelfbeeld, dat mede is voortgekomen door de bizar hoge standards van Social Media.

Het leven is simpelweg té kort om het op z'n minst niet te proberen, om de beste versie van jezelf te worden.

Waar ik in 2013 mijn eigen 'fitness-journey' begon om van het lichaamsframe af te komen waar ik vroeger voor werd gepest, stopte ik dan ook in 2014 bij mijn huidige werk als Lasser.

Ik had het niet naar mijn zin, merkte dat mijn aangeboren vergroeiingen in m'n nek begon op te spelen, kreeg op andere plekjes óók pijntjes en merkte dat deze sector voor mij géén toekomst kon bieden.

Specialiteiten

  • Natuurlijke Bodybuilding;
  • Massa aankomen;
  • Functional Training Specialist;
  • Overgewicht en obesitas.
Begin carrière lasser
Begin carrière lasser
Na de eerste training in de gym - 2013
Na de eerste training in de gym - 2013
Chronische wervel aandoening
Chronische wervel aandoening
Laatste dag lasser
Laatste dag lasser

Met een lineaire groei in passie voor de sport en een handvol fysiotherapeuten die mij maar niet van mijn blessure af konden helpen, besloot ik om mij om te scholen. 

Van Lasser naar Fysiotherapeut, dat was het doel. Met de motivatie dat niemand het verdiend om de woorden 'Ik weet het ook niet meer' te horen, was ik er van overtuigd dat dit zou lukken.

Na het behalen van de opleiding Sport & Bewegen en het ingeloot worden bij de Fysiotherapie opleiding, duurde het slechts 5 weken om ook hier een punt achter te zetten. Ik had geen tijd meer om mij drie tot vier keer per week te storten in de passie voor de fitness en merkte ook de verschillen tussen het MBO en HBO. 

Dit resulteerde in mijn eerste echte domper; ik had hier namelijk alles voor opgegeven en wist gewoon niet meer wat ik moest doen. Die gedrevenheid die ik aan het begin van de opleiding had, was sneller verdwenen dan dat je 'Anna Maria Koek-koek' kon zeggen op de basisschool.

Veel gepieker en zes maanden later, schreef ik mijzelf in voor de opleiding 'Fitnesstrainer B' oftewel: Personal Trainer. De passie voor de fitness was er na het diepste dal immers nog steeds en de wil om mensen te helpen met hun problemen en/of doelen was ook nooit afgezwakt.

Dit diploma had ik dan ook binnen drie maanden behaald en nog voordat ik m'n handtekening had gezet, stond ik al op de lijst voor de volgende opleiding. In de tussentijd ging de zelfstandige sport natuurlijk óók nog door en niet zonder resultaat!

Eerste week vóór training - 2013
Eerste week vóór training - 2013
Februari - 2022
Februari - 2022

Waar ik in de eerste vijf jaar van mijn 'fitness journey' meer en meer bekendheid kreeg richting de techniek, heb ik de meeste fysieke resultaten pas vanaf 2019 behaald.

Zo was mijn gewicht bij de eerste training in 2013- 55 a 56 kilo en woog ik aan het einde van 2020 76 kilo.

Een rechte lijn omhoog was het absoluut niet, want iedereen: inclusief trainers, hebben óók hun mindere periodes. Denk hierbij aan: periodes van minder motivatie, privé omstandigheden, andere prioriteiten en drie lock-downs die we de afgelopen jaren allemaal hebben meegemaakt. Niet bepaald voordelig voor het gewicht!

Waar ik in de periode van 2019 tot en met 2020 schommelde tussen 71 kilo en 76 kilo, was 2021 hét jaar om te bulken naar de 80 kilo en na zeven jaar te beginnen met het trainen van mijn borstspieren.

Na eerste jaar trainen - 2014
Na eerste jaar trainen - 2014
December - 2020
December - 2020
Januari - 2022
Januari - 2022

Na vijf maanden serieus bulken was het dan eindelijk zover: Ik had eíndelijk de 80 kilo aangetikt en mijn doel dús bereikt. Echter haalde ik de meeste voldoening en het meeste geluk nog altijd uit de progressie die ik geboekt had rondom mijn blessure en borstspieren.

Dit was voor mij een soort 'Final Boss' moment uit een video-game, want dit zou voor mij de laatste demotiverende en storende factor zijn voor mijn zelfbeeld, die ik koste wat het kost zou 'verslaan'.

Progressie van chronische blessure m.b.t borstspieren. December 2020 & Maart 2022
Progressie van chronische blessure m.b.t borstspieren. December 2020 & Maart 2022

Na ruim een jaar bloed, zweet en trainen mocht het resultaat er dan ook écht zijn en was dit niet alleen een fysieke overwinning, maar een nóg grotere mentale overwinning.

Namelijk: neem geen genoegen met het minimale, of überhaupt met iets wat niet je idealen zijn.

Als je écht iets wil bereiken en je daar alles voor wil doen, is niks onmogelijk.

Ik kan en ik ga je helpen!

De beste versie van jezelf worden kan op allerlei manieren!

Dús, of je nou:

• Spiermassa wil opbouwen;
• Het vetpercentage wil verlagen;
• Een gezondere levensstijl aan wil gaan;
• Sterker wil worden in bepaalde oefeningen;
• Óf letterlijk en figuurlijk sterker in je schoenen wil staan.

Ik kán en wil je graag helpen, want niet álles in het leven moet alleen gedaan worden en daar is dit er één van.

Als we er samen voor de volledige 110% voor gaan is er niks meer wat ons tegenhoudt.

Ben jij klaar voor de volgende stap? 
Dan zie ik je graag in onze gym!

Robin